Figueres augmenta la recollida de residus i la neteja viària

L'actuació durarà sis mesos, just quan s'acaba la concessió amb l'empresa mixta Ecoserveis

25.04.2016 | 17:57

L´Ajuntament de Figueres ha començat un pla d´acció per a millorar la neteja viària i la recollida de residus amb un increment de la freqüència de pas i els dies de recollida. L´actuació tindrà una durada de sis mesos, just els que falten perquè s´acabi la concessió d´Ecoserveis, l´empresa mixta que ho gestiona des de fa quinze anys. El comitè fa temps que està en peu de guerra per la incertesa.

L´alcaldessa, Marta Felip, diu que es tracta de donar una «resposta ràpida» a les necessitats urgents abans de la «renovació completa dels servei d´enllumenat, neteja i recollida de residus prevista per a l´octubre» però continua sense concretar quin model serà el que adoptarà la ciutat a partir d´aleshores.

Els principals objectius de la mesura passen per un increment del servei en aquells horaris i zones de la ciutat on s´han detectat més necessitats, tant pel que fa a la recollida de determinats residus com els voluminosos o els desdobordaments dels contenidors, com a la neteja viària, especialment sensible en determinats punts de Figueres.

L´ampliació implicarà doblar l´actual servei de neteja i recollida,  centrat principalment els dies laborables i en horari de matins, per a passar a reforçar el servei durant les tardes de dilluns a dissabte i augmentar els efectius en diumenges i festius.

Per a fer-ho, s´ha  ampliat la flota de vehicles actual d'Ecoserveis amb el lloguer d'una altra escombradora, a més de reforçar la plantilla de l'empresa amb cinc treballadors més, entre el servei de neteja viària i el de neteja dels espais verds de la ciutat.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, diu que s´ha fet una radiografia i que s´han analitzat les demandes ciutadanes mentre l´alcaldessa reitera que «la millora de la qualitat dels serveis públics  que prestem a la ciutadania és una de les prioritats del Govern»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema