L'Ajuntament de Figueres ha començat aquesta mateixa setmana un pla d'acció per a millorar la neteja viària i la recollida de residus amb un increment de la freqüència de pas i els dies de recollida. L'actuació tindrà una durada de sis mesos, just els que falten perquè s'acabi la concessió d'Ecoserveis, l'empresa mixta que ho gestiona des de fa quinze anys. L'alcaldessa, Marta Felip, diu que es tracta de donar una «resposta ràpida» a les necessitats urgents abans de la «renovació completa dels servei d'enllumenat, neteja i recollida de residus prevista per a l'octubre» però continua sense concretar quin model serà el que adoptarà la ciutat a partir d'aleshores.

Els principals objectius de la mesura passen per un increment del servei en aquells horaris i zones de la ciutat on s'han detectat més necessitats, tant pel que fa a la recollida de determinats residus com els voluminosos o els desdobordaments dels contenidors, com a la neteja viària, especialment sensible en determinats punts de Figueres. L'ampliació implicarà doblar l'actual servei de neteja i recollida, centrat principalment els dies laborables i en horari de matins, per a passar a reforçar el servei durant les tardes de dilluns a dissabte i augmentar els efectius en diumenges i festius. Per a fer-ho, s'ha ampliat la flota de vehicles actual d'Ecoserveis amb el lloguer d'una altra escombradora, a més de reforçar la plantilla de l'empresa amb cinc treballadors més, entre el servei de neteja viària i el de neteja dels espais verds de la ciutat.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, diu que s'ha fet una radiografia i que s'han analitzat les demandes ciutadanes mentre l'alcaldessa reitera que «la millora de la qualitat dels serveis públics que prestem a la ciutadania és una de les prioritats del Govern».