Roses tira endavant la comissió d'investigació pel cas del Royal Marine II

26.04.2016 | 07:20

L'Ajuntament de Roses ha aprovat la creacó de la Comissió Informativa Especial d'Investigació del Cas Royal Marine des d'on s'analitzarà en profunditat el procediment d'atorgament de la llicència d'obres del complex d'edificis Royal Marine II i per tal d'analitzar les irregularitats que s'hagin pogut cometre tant formals com de fons, tant tècniques com personals. És el que estableix la moció aprovada i presentada a instàncies d'Unió ahir al ple per tal de donar llum sobre aquest cas que ha portat a què l'Ajuntament hagi hagut de pagar 2,2 milions per evitar l'enderroc de part de l'edifici.
El govern (CiU, GdP) es va comprometre a donar transparència al cas i la setmana passada ja va portar a terme una reunió informativa oberta als veïns per exposar tots els tràmits que s'handonat,administratius i judicials. Ahir es va aprovar un altre actuació amb la moció.
El govern ha tancat un procés judicial que va començar fa dotze anys amb un acord amb els propietaris del Royal Marine I que van denunciar que l'edifici annex, el Royal Marine II?(inicialment formava part d'una única promoció) era més alt del que permet la normativa. Els tribunals els van donar la raó obligant a enderrocar la quarta planta i part de la tercera per un excés de volumetria i alçada. La comissió que ho analitzarà estarà presidida per l'alcaldessa, Montse Mindan, i comptarà amb un altre representant de CiU i un de cada un dels partits que integrin el consistori, més el secretari de l'Ajuntament o el funcionari a qui es delegui. S'espera veure si hi ha responsabilitats, tot i que el govern, tal com va exposar a la reunió, creu que hi ha una responsabilitat tècnica però sense mala intenció i, per tant, la llei impedeix reclamar responsabilitat patrimonial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema