L'Ajuntament de Roses celebrarà aviat la primera una reunió amb personal tècnic per redactar un nou POUM després que el tribunal Suprem hagi anul·lat l'actual. El regidor d'Unió, Antoni Valdera, ha lamentat que això suposarà una despesa econòmica i podria comportar responsabilitats jurídiques o econòmiques. Mindan va apuntar que s'haurà de valorar cas per cas per analitzar-ho.

El Suprem, ratificant una sentència del TJSC, ha anul·lat el POUM obligant a suspendre l'atorgació de llicències. El Tribunal respon a un recurs de cassació presentat per l'Ajuntament a la sentència de 23 de febrer de 2015 que donava la raó a un grup de més d'un centenar de veïns contraris a les previsions urbanístiques a una zona de Santa Margarida. En concret en aquella sentència es parlava d'un àmbit a tocar Mas Matas on es permetia urbanitzar fins a 750 habitatges. A banda d'altres consideracions, el TSJC va concloure, que no s'havia tingut en compte que són terrenys inundables.Això obliga a aturar qualsevol nova llicència i a fer-lo de nou.

Mindan avançava al ple de dilluns que es comencen a moure per iniciar de zero la tramitació. El regidor d'Unió plantejava que «suposarà una gran càrrega per les arques municipals» i lamentava que és una nova sentència que qüestiona com ha fet les coses l'Ajuntament. La del Royal Marine per un edifici massa alta obliga a pagar 2,2 milions per evitar l'enderroc. Valdera apuntava que potser, com es farà amb el Royal, aquí s'hauria de valorar si hi ha responsabilitats. Tant Mindan com el regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, van defensar que en cap cas hauria de ser així i van fer una defensa del govern de Magda Casamitjana (PSC) durant el qual es va aprovar. Més enllà de les responsabilitats jurídiques o econòmiques que puguin sorgir i que s'hauran de valorar en cada cas que pugui sorgir, Valdera va insistir en el cost d'haver de redactar un nou POUM. Pel regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, «buscar fer sang a casa nostre no és el camí» i no s'hauria de buscar responsabilitats contra els que el van aprovar perquè l'aprova Urbanisme. I, a més, perquè el jutge no el tomba per decisions o criteris polítics sinó tècnics. Qui el va redactar, va dir, «el van aprovar d'una manera molt tècnica amb tots els ets i uts que requeria». «No he de fer cap retret perquè van fer allò que calia», va dir el regidor. «Sí que discrepo políticament del contingut, però ni pel meu criteri ni pel seu l'han tombat, sinó per criteris absolutament tècnics que apareix una informació de l'ACA on diu que mig Roses és inundable», explica Pàramo.