Vins del celler Martí Fabra, l'Arché Pagès i Celler Cooperatiu Espolla han guanyat els Premis Arrels de la Vi de la fira amb el mateix nom que se celebra dissabte a Barcelona i el 14 i 15 de maig a Sant Martí d'Empúries. Hi haurà vins de 23 cellers de la DOEmpordà i un del Rosselló.

L'Alfolí de la Sal va ser l'escenari ahir per donar a conèixer els guanyadors. El tast dels vins es va celebrar l'11 d'abril, dirigit pel sommelier del restaurant Roser 2, Rafel Sabadí. En la categoria de Blancs han estat guardonats el Flor d'Albera 2013, de Martí Fabra; el Beurac 2013, del Celler Cooperatiu Espolla; i el Camí de Cormes Blanc 2015, de?Roig Parals, en primer, segon i tercer lloc respectivament. En la categoria de vins engres el primer premi ha estat pel vi Bonfill 2009 del celler Arché Pagès;i en segon i tercera posició el S'alou 2012, de Vinyes dels Aspres; i Vinyes Velles de Martí Fabra. Els vins dolços també tenen una categoria. El primer premi ha estat per Sol i Serena Garnatxa del Celler Cooperatiu Espolla; i en segon i tercer lloc el Torre de Capmany Garnatxa Velles Soleres, Pere Guardiola i el Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres.

Arrels de Vi organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, clourà el Festival Vívid 2016 ?diumenge a Barcelona i tornarà a Empúries el mes vinent.