o crec, benvolguts lectors, que, després detants d'anys de declaracions verbals i escrites, hi hagi cap dubte envers el meu convenciment que el futur de promoció de Figueres passa per ser «Ruta de museus» i que, en aquests moments, el repte sigui la creació del Museu del Circ a la plaça de braus, a l'antiga presó o a Can Nouvilas. (I llanço una nova proposta potser arriscada: se li ha acudit algú plantejar un acord amb la propietat i recuperar i posar en valor d'una vegada la Sala Edison que potser tenim massa temes enteranyinats als calaixos? Dic alguna inconveniència?

He fet aquesta prèvia com a introducció abans de mostrar la meva sorpresa davant la campanya que, sembla ser que endegada (?) per «Comerç Figueres» i acompanyada amb la col·laboració dels Amics del Festival del Circ de Figueres i els Amics de Sant Baldiri de Figueres al mateix temps que a internet a través d'una pàgina de change.org, s'ha posat en marxa amb el repartiment de cartells i quadríptics a tot color a favor de la creació i instal·lació del que podria ser «l'únic Museu del circ d'Europa». Sorpresa, sí, perquè en veure tot aquest moviment popular (?) em demano que a qui va dirigida la petició i a qui s'ha de convèncer que no aposti perquè Figueres s'escapi d'aquell entrepà resultant de ser entre Girona i Perpinyà. S'ha de convèncer l'Ajuntament (quins grups?); el Consell Comarcal; la Diputació, la Generalitat amb un conseller de cultura figuerenc? (I no parlo de «Madrid» perquè ja seria un curull, en uns moments d'eufòria catindependentista com aquests, haver d'anar pidolar a «Madrid»). O s'ha de combatre l'immobilisme que tantes i tantes vegades ha patit la ciutat per no saber què vol ser quan sigui gran? (Si fem memòria els podria recordar, entre d'altres, l'oposició en el seu dia a la construcció del cinturó de ronda de la N-II perquè els cotxes no passarien pel centre de la ciutat, o inclús les querelles que va provocar la construcció de l'aparcament subterrani de la plaça Catalunya). Moltes vegades he parlat que Figueres és plena de "Penèlopes" que desfan de nits el que altres volen construir de dia i molt em temo que potser ara ens trobem en una situació similar i manqui valentia per enfrontar-s'hi directament.

Pel que respecta al que directament ens incumbeix: No hi ha a l'Ajuntament onze regidors a favor que Figueres guanyi aquest lideratge cultural i econòmic? Doncs senyores i senyors, com diu la dita popular, ¡pit i...!