Anellen el primer poll d'àliga cuabarrada de la temporada al Cap de Creus

Catalunya té una setantena de parelles d'aquesta espècie amenaçada, tres en aquest espai de l'Alt Empordà

29.04.2016 | 10:32
Anellen el primer poll d'àliga cuabarrada de la temporada al Cap de Creus

L'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (UB), amb la participació del Grup de Suport de Muntanya del Cos d'Agents Rurals, ha anellat el primer poll d'àliga cuabarrada ('Aquila fasciata') de la temporada a Catalunya, al Parc Natural de Cap de Creus. Es tracta d'un mascle de 35 dies i 1,4 quilos de pes en bones condicions físiques, tot i que presentava alguns indicis a les plomes d'haver patit períodes de menys aliment. Es tracta d'una espècie protegida i amenaçada. A Catalunya, hi ha una setantena de parelles criant, set de les quals a les comarques gironines i tres al Parc Natural de Cap de Creus.
L'àliga cuabarrada és un ocell rapinyaire que s'alimenta sobretot de gavians, conills i perdius. Per això també se'l coneix com a àliga perdiguera. Acostuma a criar en zones de penya-segat de les serralades litorals i prelitorals, i pot tirar endavant entre un i dos polls.

Des de fa uns anys, les societats de caçadors i el Parc Natural de Cap de Creus porten a terme mesures de forma coordinada per fer compatible l'aprofitament cinegètic i la conservació d'aquesta i altres espècies que són clau en l'ecosistema, com són el conill i la perdiu. Així per exemple es fomenten les seves poblacions amb la gestió de l'hàbitat o facilitant aliment i aigua en el període estival.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema