Convertida en patrimoni municipal l'any 2008, l'antiga Casa Nouvilas continuava tancada i sense cap ús fins que ahir l'Ajuntament en va posar al descobert la primera planta per ubicar-hi l'esperada Mostra Floral de les Fires i Festes de la Santa Creu. Amb la participació d'una vintena de floristes i jardiners, l'espai s'ha ambientat amb mobiliari i decoració de finals del segle XIX per recrear l'atmosfera de l'època en què l'edifici fa ser construït. Es tracta d'una de les activitats que donen el tret de sortida a la celebració, que s'inaugurarà oficialment demà a les sis de la tarda amb el pregó del Consell d'Infants.

Des de fa anys, Figueres "aprofita" aquesta tradicional activitat de la programació per posar en valor edificis de la ciutat a la vegada que per "descobrir-los" a la ciutadania. Fa dos anys va ser el torn de l'antic Escorxador -ara convertit en Casa Empordà- i l'any passat l'espai escollit va ser l'aleshores recent estrenat auditori de l'antic convent dels Caputxins. Aquest any s'ha decidit posar el focus d'atenció en aquest cèntric edifici que Figueres va comprar amb el Consell Comarcal i que té tancat des de fa anys malgrat que ara s'hi projecta fer el Museu del Circ, tal i com aquest diari va avançar aquesta setmana.

A l'entrada, gran expectació per veure ni que fos la planta baixa i el jardí interior. Una de les comissàries de la mostra, Dolors Pujol, va alertar els assistents que el que estaven a punt de veure havia requerit un esforç important de moltes persones per transformar part d'aquest edifici, que es trobava pràcticament en estat d'abandonament. També ho va admetre l'alcaldessa, Marta Felip, que va qualificar d'autèntic "miracle" que finalment l'espai sigui l'escenari de la concorreguda activitat.

La mostra, que es podrà visitar cada dia de les deu del matí a les nou del vespre, ha decorat un per un els racons. Des de l'entrada amb múltiples motius forals, carros de fusta antics i bótes de vi, passant per un espectacular jardí interior. A les parets hi llueixen quadres antics amb retrats i les diferents estances ambienten des del menjador a l'antiga cuina. Fruit de cessions particulars, les organitzadores han pogut també mostrar vestuari d'època i tot plegat acuradament decorat amb creacions florals de primer nivell. Desenes de visitants s'hi van aplegar ahir i ho podran seguir fent fins diumenge de la setmana vinent.