El propietari del grup de comunicació Mediapro, Jaume Rouras, ha comprat la totalitat del Castell-hotel L'Odissea de l'Empordà d'Orriols, a Bàscara, del qual en tenia un 40%. Es tracta d'un hotel de quatre estrelles en un edifici del s. XVI que va obrir les portes el 1993 després d'un llarg procés de restauració i fins fa poc encara funcionava. La seva cuina havia tingut una estrella Michelin. El nou propietari, segons la informació de la Crònica Global Business, té intenció d'impulsar-lo de nou.

"No és el mateix L'Odissea de l'Empordà que l'Odissea a l'Empordà, i malgrat això en aquest cas els dos sentits es complementen". És la descripció que Manuel Vazquez Montalbán fa de l'establiment des de la web que promocionava l'hotel situat en el mil·lenari castell d'Orriols, l'origen del qual es remunta al segle XII. Fins fa uns anys era freqüentat per personalitats rellevants a les mateixes cambres que diuen s'hi va hostatjar Napoleó. Però l'establiment va tancar. Estava dirigit per l'aragonès Antonio Ferrer, que va guanyar l'estrella Michelin amb una cuina d'autor vinculada a la terra. Tenia el restaurant a Barcelona L'Odissea (1980-1993) que va tancar per traslladar-se a l'Empordà. Una part de la propietat, el 40%, era de Jaume Roures, que ara hauria adquirit la totalitat. Segons Crónica Global, Ferrer, amic de la infància de Rouras li hauria cedit la seva posició per motius de salut.

La presència del Castell i en el seu moment la clientela que el freqüentava no interferia en la vida diària de Bàscara, on pertany el nucli. L'alcalde, Narcís Saurina, constata que eren gent adinerada que s'hostatjaven a l'hotel i no solien freqüentar el poble, on també ha arribat la notícia de la compra de l'immoble.

De moment no hi ha cap projecte concretat però el mitjà econòmic del qual es fa ressò apunta que estaria projectant rehabilitar l'establiment i que l'operació inclouria el fitxatge d'un xef de renom per donar continuïtat al restaurant l'Odissea. L'establiment s'apunta que funcionava bé però requerira posar-se al dia.

El castell compta amb diverses suites en els interiors de l'històric edifici, un ampli jardí amb piscina i un pati d'armes que va ser bastit entre els segles XVII i XVIII, a partir d'una torre de defensa que data del segle XII. Des del pati d'armes s'accedeix a altres estances del Castell que permeten una estança tranquil·la envoltats de paisatge al petit nucli de Bàscara.