L'Ajuntament de Figueres deixarà de subvencionar el festival Ingràvid perquè no ha aconseguit "els resultats desitjats ni de públic ni de continguts" i ja treballa en la creació d'una nova Mostra d'Art Contemporani, oberta a creadors i comissaris catalans.

A l'estiu, un jurat escollirà la proposta guanyadora, que rebrà 20.000 euros directes. L'objectiu és "professionalitzar" el certamen i desenvolupar les activitats expositives als carrers i places de la ciutat, segons fonts consistorials.

De la seva banda, els impulsors de l'Ingràvid es queixen que no han rebut cap comunicació oficial i anuncien que, malgrat tot, seguiran amb la seva aposta. "No renunciem en cap cas a tirar endavant la 8a edició amb la programació i les dates pactades amb l'Ajuntament", expressen a través d'un comunicat.

La polèmica de l'any passsat

L'octubre de l'any passat, la direcció de l'Ingràvid de Figueres va acusar l'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) de censura per impedir-los presentar un obra amb símbols feixistes i franquistes que volia posar de manifest que "l'ombra del franquisme encara plana a tot l'Estat i que entre altres coses critica la censura a qualsevol espai crític o pensament que posa en dubte allò establert".

El consistori figuerenc va al·legar que no s'havia intentat en cap cas "censurar, limitar o restringir la llibertat de creació artística" sinó que la decisió es basava en "el sentit comú i la responsabilitat dels actes que s'organitzen a la via pública".