Un foc va cremar ahir tres embarcacions i una quarta va resultar afectada als canals de Santa Margarida de Roses.Salvament Marítim i Bombers va retirar dos vaixells per evitar que resultessin afectats. A conseqüència de l'incendi es va produir un vessament d'hidrocarbur i es va haver de balisar la zona.

L'incendi, que es va iniciar per causes que es desconeixen, va començar a tres quarts de dues del migdia. L'alcalde accidental de Roses, Carles Pàramo, va explicar que uns veïns ho van veure des de l'altra banda del canal i van donar avís.

Un dels veïns de la zona, l'Steve Duval, va acudir ràpidament al lloc perquè sospitava que la fumera venia de l'amarrament on el seu amic té un iot acabat de comprar. Quan va arribar, es va trobar la desagradable sorpresa que el vaixell era sota l'aigua. «Era completament nou i no en queda res, li havia costat més de 200.000 euros, sort que el té assegurat», va lamentar a l'agència ACN.

Set dotacions de Bombers van treballar en l'extinció i, en arribar, les flames ja afectaven els tres vaixells situats en un amarrador d'una casa al carrer Port Joan, al canal Gran. En el moment de l'incendi no es trobava ningú ni a l'interior de l'habitatge ni dels vaixells. Es va actuar ràpidament per retirar-ne un quart que va quedar afectat d'un lateral. Els tres vaixells que van cremar-se totalment són una motora de 9 metres, un catamarà de 10 i un veler d'11.

Al lloc s'hi va desplaçar també Salvament Marítim, que juntament amb Bombers van col·laborar per apagar les flames des de l'embarcació. També es van retirar dos vaixells per seguretat. Des de port de roses es va facilitar una barrera de contenció per tal de procedir a netejar l'hidrocarbur dels dipòsits dels vaixells que es va vessar al canal per part de Salvament.

Les flames van cremar amb molta rapidesa les tres embarcacions i van generar fum visible des de diverses poblacions properes. Dues de les embarcacions es van enfonsar als canals. A dos quarts de set de la tarda es donava per extingit.