La tramuntana va començar a donar treva ahir a la tarda i les atraccions del recinte firal van poder reobrir-se, tot i que a partir de dos quarts de sis de la tarda. També es van poder celebrar els concerts previstos a l'Embarraca't, amb un dels caps de cartell de la celebració, els Blaumut. La cercavila nocturna amb el Bou pel centre de la ciutat també es va poder fer amb normalitat, tot i que durant el matí es va haver de traslladar un dels actes infantils al Teatre Jardí.

El temporal de vent va afectar de ple les fires de Santa Creu de Figueres durant aquest cap de setmana però ahir també va fer la guitza des de bon matí a la capital altempordanesa. Les atraccions del Firal es van haver de mantenir clausurades per les fortes ratxes durant tot el matí i part de la tarda fins que, amb la baixada de la intensitat, l'Ajuntament va acordar reobrir-les a dos quarts de sis. Al matí, a més, i pel mateix motiu, es va decidir traslladar un espectacle infantil que s'havia de fer a la plaça Josep Pla a càrrec de la companyia Xip Xap a l'interior del Teatre. La sessió de la tarda es va poder fer a l'aire lliure.

Reforç a l'estructura

El vent no només va afectar la programació festiva, sinó que també va trencar una barrera del pas a nivell del tren. Pel què fa a l'Embarraca't, al vespre es van fer mesuraments i es va decidir mantenir els tres concerts programats de Caritat Humana, Blaumut i Julay's. Per prevenció, a la tarda s'havien retirat les lones i els tendalls per evitar que volessin i se'n va reforçar l'estructura perquè havia estat aguantant forts impactes del vent.

La cercavila nocturna del centre també es va poder celebrar amb total normalitat. El Bou dels Gegants va sortir de la plaça de l'Escorxador escortat pels grallers i es van repartir cebetes de pirotècnia per animar els més petits. El seguici va passar per la plaça de la Palmera, els carrers Monturiol, Ample i Muralla, fins acabar a la plaça de les Patates.