L'Ajuntament de Figueres deixarà de subvencionar el festival Ingràvid perquè no ha aconseguit «els resultats desitjats ni de públic ni de continguts» i ja treballa en la creació d'una nova Mostra d'Art Contemporani, oberta a creadors i comissaris catalans. Els organitzadors sostenen que el visiten 40.000 persones.

A l'estiu, un jurat escollirà la proposta guanyadora, que rebrà 20.000 euros directes. L'objectiu és «professionalitzar» el certamen i desenvolupar les activitats expositives als carrers i places de la ciutat, segons fonts consistorials. De la seva banda, els impulsors de l'Ingràvid es queixen que no han rebut cap comunicació oficial i anuncien que, malgrat tot, seguiran amb la seva aposta. «No renunciem en cap cas a tirar endavant la 8a edició amb la programació i les dates pactades amb l'Ajuntament», expressen a través d'un comunicat.

La directora del festival Ingràvid ha lamentat la decisió municipal de tallar-los la subvenció i, a canvi, impulsar un nou certamen. «És un cop dur i baix. Ens sembla fantàstic que hi hagi una Mostra d'Art Contemporani, perquè n'hi hauria d'haver més, però no entenem que una cosa vagi en detriment de l'altra», ha lamentat. El festival va tenir un enfrontament amb l'Ajuntament en la passada edició. Un vehicle que simbolitzava el franquisme es va prohibir pels símbols franquistes.