Roses vol frenar les autoritzacions d'embarcacions turístiques

L'Ajuntament demana una moratòria i un estudi per garantir la càrrega que pot suportar

04.05.2016 | 13:35
Una embarcació de passatgers a Roses

L'Ajuntament de Roses vol frenar noves autoritzacions per a embarcacions de passatgers o activitats lúdiques al litoral rosinc i de Cap de Creus fins que es faci un estudi que permeti garantir la protecció del territori. N'hi ha un gran nombre de vigents i constants peticions. Per això s'ha demanat a la Generalitat que apliqui una moratòria en l'atorgament de noves autoritzacions fins tenir l'estudi que determini la càrrega d'embarcacions que Roses pot admetre amb criteris de sostenibilitat.

El litoral rosinc té un gran nombre d'embarcacions de «transport marítim de passatgers» en diferents modalitats. El «constant degoteig de noves peticions» els ha posat en alerta i han decidit prendre mesures «per evitar la insostenibilitat de la navegació en el golf».

Principalment, les embarcacions que més problemàtica generen, segons expliquen, són les que basen el seu atractiu en la velocitat i les maniobres sobtades, aquelles que arrosseguen tot tipus d'estris, més motos d'aigua. També l'excés de freqüentació de les cales per oferir paisatge submarí realitzada en moltes ocasions per embarcacions amb base en ports situats en municipis propers o fins i tot de fora del golf de Roses.

Des de l'Ajuntament han informat que els preocupa que el litoral pugui patir un ús desproporcionat de certes activitats o que es puguin atorgar llicències a un nombre aparentment il·limitat d'embarcacions de transport marítim. Consideren que amenaça la qualitat de vida i seguretat dels usuaris, i de l'oferta turística del municipi. a A banda de la preocupació de l'Ajuntament, constaten que hi ha moltes queixes de professionals i privats que porten a terme la seva activitat al litoral de Roses i la resta de l'àmbit del parc natural del Cap de Creus.

Per tot això, s'ha considerat necessari aturar de forma provisional l'atorgament de noves llicències en el transport de passatgers per via marítima, fins que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat realitzi un estudi per determinar quina és la capacitat real d'aquests tipus d'activitats que pot admetre el litoral, d'acord a criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica i vetllant per una oferta turística de qualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema