L'Escala acull el cap de setmana del 7 i 8 de maig una nova edició de la fira del Triumvirat Mediterrani, que busca reuvire el passat través de diferents activitats: visites guiades, tallers didàctics i infantils, lluita de gladiadors, tàctiques militars romanes, jornades gastronòmiques, mostra d'oficis artesanals, passeigs en barca, o un espectacle de foc.

Entre les principals activitats hi ha, el mercat de fira d'artesania de reconstrucció històrica, d'època grecoromana i productes naturals; els espectacles de recreació històrica i d'animació al carrer; l'Opus musivum, taller de nusos, de sal i altres activitats infantils; les visites guiades al jaciment arqueològic d'Empúries; o les passejades en poni, passejades en barca, o el carrusel ecològic.

Dissabte, les activitats es concentren sobretot al MAC-Empúries, que fa joranada de portes obertes: S'hi podrà veure la desfilada de la legió romana, jocs romans per a mainada, demostracions de la Panòplia i de les ordres de combat per part de la legio o fer visites guiades romanes per Empúries. A més, els grups de reconstrucció històrica de Badalona i Barcino Oriens faran demostracions d'oficis i artesans romans relacionats amb l'arquitectura, la vida quotidiana, el mar o l'alimentació. El dissabte, però, també hi haurà activitat al nucli antic de l'Escala, amb mercats, tallers i representacions. Destaca l'espectacle de foc i pirotècnia d'Excàlibur, que tancarà la jornada de dissabte.

Diumenge, l'activitat se centra especialment al nucli antic. Jocs ambulants, oficis artesans, demostracions de combat, lluita de gladiadors i tallers es podran anar veient durant tota la jornada, repartits entre la Platja, la Riba i els carrers del centre de l'Escala. I si sou dels que us agrada experimentar amb la gastronomia, tres restaurants ofereixen menús especials d'inspiració grecoromana.