Figueres va celebrar ahir la tradicional jornada dedicada al medi ambient i als més petits amb una plantada d'arbres i tallers al Parc Bosc. Hi van participar 578 infants de les escoles de la ciutat i de la Mare de Déu del Món de Vilafant que van ajudar a plantar 14 alsines que es convertiran en els nous arbres d'aquest pulmó verd de la ciutat.

L'acte, que enguany celebra 30 anys d'història, busca conscienciar els més petits de la importància de la preservació del medi i comprometre'ls amb la natura.

Els infants es van aplegar al Parc Bosc a primera hora del matí. Els esperava primer un esmorzar per agafar forces i després diversos tallers amb fulles i escorça d'alzina per fer una mena de puzzle i un collage. Després, i sota les instruccions de membres de Parcs i Jardins de l'Ajuntament, els nens i nenes de les catorze escoles participants van plantar una quinzena d'alzines.

Com a record, a cadascun d'ells també se'ls va lliurar una planta aromàtica perquè se la poguessin endur a casa seva. D'altra banda, tots ells van participar en tallers amb elements naturals.

Enguany se celebra el 30è aniversari d'aquesta activitat. El Parc Bosc ha estat un dels indrets que més habitualment ha acollit la celebració però també s'han fet plantades en d'altres punts de la ciutat, com ara la Marca de l'Ham o la zona del Parc Sol, entre d'altres. L'alcaldessa, Marta Felip, recordava ahir durant l'acte que la trobada té la voluntat que els nens puguin conèixer de primera mà com es planten arbres i la importància de tenir cura del medi ambient. També té com a objectiu crear conscienciació i compromís amb la natura.