Una noia de 17 anys, alumna de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, va resultar ahir ferida en una explosió que es va produir al laboratori del centre pels volts de les sis de la tarda mentre feia uns experiments per al treball de recerca. La jove va patir cremades de segon grau superficials a les mans i a part de la cara i se la van endur en ambulància a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

En tractar-se d'una explosió, el 112 va activar tots els protocols i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diversos efectius de policia, ambulàncies i un helicòpter medicalitzat, que va aterrar al pati de l'escola Sant Pau però que, finalment, no va haver d'actuar.

Segons van explicar des del centre, els alumnes aprofiten per preparar els seus treballs a la tarda, fora d'horari lectiu. Per això, al laboratori, a banda de la noia, hi havia alguns alumnes més i una professora. Els fets es van produir quan, per causes que es desconeixen, l'experiment que estava provant va fer explosió i la jove es va cremar. El regidor de Seguretat, Pere Casellas (PSC), que es va desplaçar fins al centre, va explicar que en un primer moment estava previst que se l'atengués a l'Hospital de Figueres, però «han enviat les fotos al Vall d'Hebron i han decidit endur-se-la allà per precaució». «La doctora d'emergències, però, ens ha assegurat que aquesta nit -ahir per al lector- dormirà aquí i que no tindrà cap seqüela». Des del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van puntualitzar que les cremades eren superficials i que es trobava «menys greu».

Protocol d'emergències

Malgrat el fort dispositiu d'emergències, l'incident no va provocar cap foc, no va obligar a evacuar ningú de l'institut ni tampoc va provocar danys materials al laboratori on es va produir ni al centre tot i que, en un primer moment, va deixar una mica de fum a l'aula. De fet, a l'hora que es va produir pràcticament no hi ha alumnes.