Campanya perquè no es toquin les cries de cabirol al cap de Creus

La Generalitat pretén evitar que la gent
s'endugui les cries pensant que estan abandonades

06.05.2016 | 07:46
Un cabirol al cap de Creus. .

La Generalitat ha posat en marxa una campanya informativa per tal de protegir el cabirol a l'època de cria. Es pretén evitar la situació de l'any passat en què la Policia Local es va trobar que els portaven cries que es pensaven que estaven abandonades. La campanya, a través de cartells informatius en diferents idiomes, demana que no se'ls molesti. Els cabirols es van reintroduir als anys 90 i es calcula que n'hi ha entre 400 i 500.
Territori posa de manifest que algunes persones, quan es troben una cria o poll d'algun animal, pensen que estan abandonats i acostumen a tocar-los i, en alguns casos, endur-se'ls a casa o portar-los a un centre de fauna. L'objectiu de la campanya és que els visitants no interfereixin en el seu creixement.
S'informa que si es toquen les cries, els pares no les reconeixen perquè queden impregnades d'una altra olor i les abandonen. Algunes cries poden estar soles en els moments en què la mare surt a buscar menjar.
La campanya ja es va engegar l'any passat per part de l'Ajuntament i els caçadors, quan es van trobar amb molts casos de persones que portaven les cries a la Policia Local.
El cabirol és el cèrvid més petit d'Europa i és una espècie cinegètica que els caçadors van alliberar al Parc Natural de Cap de Creus als anys 90. Se'n van alliberar una seixantena. La reintroducció la van portar a terme les set societats de caçadors per tenir la possibilitat de tornar a veure una espècie que feia cinc-cents anys que havia desaparegut. Durant cinc anys es va limitar la caça per permetre un increment de la població que ha anat creixent. Ara se'ls pot veure a qualsevol zona del parc natural i cal destacar que no són animals gens agressius. Els permisos de caça es donen exclusivament per regular la població.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema