Un jove de Llers es va saltar un control de la Policia Nacional i el van localitzar tres dies després a casa seva. El noi havia canviat d'aspecte -s'havia tret una arracada i la perilla- perquè sabia que el buscaven i, a més, va manipular la matrícula del seu cotxe pensant que no el trobarien.

Quan el van localitzar, però, va admetre tots els fets i va assegurar als agents que havia fugit perquè anava begut i tenia pocs punts al carnet de conduir. El jove, de 23 anys, va quedar detingut per ser el presumpte autor d'un delicte de desobediència als agents de l'autoritat, un delicte contra la seguretat viària i per falsedat documental.

El fet que va desencadenar l'arrest del veí de Llers es remunta al 26 d'abril cap a les deu de la nit. Els agents de la Policia Nacional de la comissaria de la Jonquera tenien muntat un control de vehicles a tocar d'una rotonda de la N-II i van veure com un cotxe se'ls apropava a gran velocitat. Li van demanar que s'aturés i el conductor els va dir que sí però, de cop, va començar a accelerar i va posar en perill la vida dels policies, que es varen haver d'apartar ràpidament per no sortir-ne ferits. El cotxe va fugir i els agents van perseguir-lo però no van aconseguir parar-lo, tot i que sí agafar la matrícula. Amb la descripció dels dos ocupants -un noi i una noia- i la placa van poder identificar el conductor.

El 29 d'abril, els agents de la Policia Nacional es van presentar a casa seva. El pare del noi els va dir que sí que era del seu fill, el vehicle, i quan el noi va sortir va admetre els fets. Al mateix temps, la policia, en veure el cotxe aparcat, va observar com el número 3 de la placa s'havia convertit en un 8. El conductor va admetre haver fugit, que havia canviat el número de la matrícula perquè sabia que el buscarien i que havia canviat d'aspecte perquè no el reconeguessin. Per tot això va quedar detingut.