«Joc de trons» no ven a Figueres

Drakònia havia organitzat un torneig al vespre que es va haver de suspendre per les poques entrades venudes

08.05.2016 | 07:23
Una actuació inspirada en l´exitosa sèrie, que es va fer amb motiu de l´estrena a Girona · Aniol Resclosa

La companyia Drakònia va haver de suspendre la celebració de l´anomenat «Torneig dels Set Regnes», una actuació de les Fires i Festes de la Santa Creu ambientada en l´univers de l´exitosa sèrie Joc de trons, que s´havia de fer al castell de Sant Ferran. El motiu: no es van arribar a vendre el mínim d´entrades per poder fer l´espectacle. Segons van explicar, només s´havien comprat una setantena de localitats de forma anticipada de les 600 que hi havia disponibles. El responsable de la companyia, Cesc Martinell, va explicar que creuen que tot plegat s´explica pel fet de fer-se un divendres i per les males previsions de pluja que hi havia. Malgrat això, assegura que pels diversos tornejos de les Justes que es faran avui i demà el ritme de vendes és superior al d´altres edicions.

L´anunciaven com un torneig «molt especial» ambientat en el món de la sèrie. «Quin dels cavallers dels Set Regnes assolirà la victòria final?», es preguntaven al seu web. L´acte havia de tenir lloc a les set de la tarda però ahir al matí podia llegir-se al web que s´havia cancel·lat. Martinell va explicar que no s´havia complert amb l´aforament mínim per fer l´actuació i que es va optar per tornar l´import de les entrades als que les havien comprat anticipadament.

Aquesta era la primera vegada que l´espectacle s´havia de representar en públic tot i que, segons va dir, s´havia fet en un ocasió en el marc d´un espectacle privat. Es tracta d´una actuació que simula un torneig de cavalleria amb personatges de la sèrie. La setmana passada se´n va fer una altra, en aquell cas lluites a peu dret, en el marc de l´estrena de la nova temporada, que es va celebrar a Girona.

El director diu que no creu que la manca d´èxit es degui a un motiu concret sinó a una suma de factors, com el fet de fer-se un divendres a la tarda i a les previsions de mal temps. Afirma, a més, que sembla que el públic té més tirada a assistir-hi el cap de setmana. De fet, diu, pels tornejos previstos d´avui i diumenge, «n´hem venut moltes, més que en d´altres edicions, per exemple».

«Comptem omplir cada sessió, com l´any passat», afegeix. En aquest sentit, des de la companyia asseguren que les graderies estaran cobertes i que, per tant, encara que plogui es podran veure els espectacles.

Avui es faran a dos quarts d´una i a les sis de la tarda i diumenge a dos quarts d´una i a dos quarts de sis. També i durant tot el dia, hi haurà un mercat medieval, tallers, cercaviles a cavall i demostracions de catapultes, sempre, és clar, que el temps hi acompanyi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema