El CEIP Carme Guash de Figueres va celebrar ahir els deu anys. Són deu anys en barracons que la comunitat educativa i els pares han adequat, han personalitzat i han fet acollidors. Però els que ahir van participar dels diferents actes organitzats per celebrar el desè aniversari van recordar que necessiten un edifici.

El centre té el nom de la poetessa i mestra figuerenca Carme Guash. Els seus tres fills -Sílvia, Blanca i Toni Soler Guash- van ser ahir presents. Toni Soler, molt conegut com a periodista a TV3, va comparar la seva mare amb l'escola. Com aquesta, era transparent, acollidora i lluitadora. "Sé que heu lluitat des del primer dia i ho continueu fent perquè aquesta escola tingui una llar nova, i esperem ser aquí el dia que s'estreni", va dir Soler, i va advertir en to d'humor: "sé que hi ha molta gent batallant perquè això passi, i si no passa, algú sortirà al Polònia". La seva germana Sílvia es va afegir a la petició del nou centre.

No va ser l'únic que va aprofitar per recordar que tenen un centre digne però que necessiten un edifici de veritat. Ho va fer el cantant i pare d'alumnes Joanjo Bosk que, juntament amb els nens, van cantar uns versos de Carme Guash que ell va musicar. "Ens l'estimem molt, és molt digna, amb l'esforç de tots els pares la mantenim preciosa, però necessitem una escola d'aquelles de pedra", va dir.

El centre va celebrar els deu anys anys ahir amb diverses activitats. Castells inflables, una exposició i l'actuació de Crossing, entre altres.

El centre compta actualment amb 450 escolars, des de P3 fins a sisè de primària.