La CUP de Figueres ha decidit demanar a la Sindicatura de Comptes informació sobre el Patrimoni Municipal del Sòl i l'Habitatge de la ciutat en no rebre resposta per part de l'Ajuntament sobre la petició d'un informe jurídic al respecte. El patrimoni del sòl és el resultat, entre d'altres actuacions, de part de l'aprofitament que obtenia l'Ajuntament a través dels plans parcials, que després venia per tal d'aconseguir recursos i fer la seva pròpia política d'habitatge.

La formació creu que el Govern ha estat fent els ingressos d'aquest efectiu a la caixa única. «Ateses aquestes circumstàncies, volem aclarir si el procediment establert per l'Ajuntament en relació la gestió dels comptes del Patrimoni del Sòl respona la legislació vigent», afirmen.

El grup de l'oposició assegura que les lleis vigents d'urbanisme i habitatge estableixen que aquests recursos dineraris haurien d'integrar-se en un «dipòsit vinculat específicament a les finalitats legalment previstes», entre les quals hi ha «fer efectiu el dret dels ciutadans a accedir a un habitatge digne i adequat».

La CUP considera, a més, que els fons ha servit per cobrir les necessitats ordinàries de tresoreria i que «en els últims anys s'ha perdut l'oportunitat de realitzar les polítiques d'habitatge i urbanístiques que preveu la llei i, per tant, s'ha malbaratat el seu efecte socialment redistributiu».