El Cercle Podem de Figueres va assegurar ahir en un comunicat que la renúncia del regidor de Compromís d'Esquerres, Xavier Monfort, estava planejada per "facilitar que el número tres, Òscar Vergés, pogués entrar". Segons diuen, estan sorpresos i "indignats amb la manera com s'ha actuat i fet les coses, tenint en compte que quan es va fer la llista per a les municipals de 2015 va obtenir per part de membre del Cercle -a títol individual-, tot el reforçament per tirar endavant la llista de tal ?manera que la número dos va ser la nostra companya Lídia Galdeano".

L'escrit el va fer arribar la declarada trànsfuga a Castelló d'Empúries i número 11 a la llista, Dolors del Fresno. En ell es recorda que les diferències van sorgir quan per part d'ICV es va voler signar el pacte amb el Govern sociovergent amb el qual tant el Cercle Podem com bona part dels membres a títol individual de la llista, "van manifestar el seu desacord". Per això, diu, es va produir un distanciament que lluny de resoldre's es va alentar demanant, afirmen, "la seva dimisió per formar part de la llista".

Asseguren que dos dies després de tenir la renúncia de la número dos de la llista, Monfort va "al·legar que per motius personals i de feina no pot continuar essent cap de llista i regidor a l'Ajuntament. Quina casualitat".

"No ens faran creure que la seva renúncia no estava ja planejada per a facilitar que el número tres pogués entrar", insisteixen. "Heu faltat el respecte i l'ètica en el pacte dels partits d'esquerres (...). Tot hi així, des del Cercle Podem, volem demanar als afiliats i simpatitzants disculpes", conclouen al comunicat..