Dos joves francesos han acabat detinguts després de protagonitzar una persecució per la N-II al seu pas per la Jonquera. Han acabat bolcant amb el cotxe perquè el conductor s'ha volgut asseure al lloc del copilot en veure que els perseguien. Han resultat il·lesos de l´accident i quan han baixat del cotxe, els agents de la Policia Nacional ho han tingut clar: anaven ben beguts. Els Mossos els han efectuat la prova d´alcoholèmia i han donat positiu, triplicant la taxa màxima permesa. Ambdós han estat arrestats i quan els agents han comprovat qui eren, han descobert a més, que el canvi de seient de pilot a copilot tenia una raó: el conductor no tenia permís de conduir.

Per tot això, la Policia Nacional ha detingut els dos joves, de 24 i 22 anys per un delicte de desobediència i un contra la seguretat vial. No compten amb antecedents i ambdós passaran a disposició del jutge de Figueres en les properes hores.

El succés es remunta al voltant de dos quarts de deu del matí d´avui, un Peugeot 307 amb plaques franceses ha enfilat per la N-II al seu pas per la Jonquera. En aquell moment, hi havia un cotxe patrulla de la Policia Nacional que estava fent vigilància a l´alçada de l´Agència Tributària, a tocar de la via, i de sobte ha vist que els dos ocupants en veure´ls feien una maniobra esquiva i començaven a fugir en direcció França cap a la N-II. Els policies els han dit que s´aturessin però el conductor ha fet cas omís.

A partir d´aquí ha començat una persecució per la Nacional fins que a l´altura del pont de l´autopista, els agents han vist com el pilot es canviava cap al seient del copilot mentre treia les mans del volant. Tot d´una, el vehicle ha sortit de la via i s'ha estimbat a la cuneta. Finalment, el cotxeha bolcat els dos ocupants malgrat l´espectacularitat del fet han sortit il·lesos.

La Policia Nacional ha demanat una ambulància que ha certificat que els dos joves estaven bé però els agents han vist que presentaven signes d´anar sota la influència de begudes alcohòliques.

Per aquest motiu han alertat els Mossos d´Esquadra, que els han fet la prova d´alcoholèmia. Han donat 0,87 mg/litre i 0,82 mg/litre d´aire expirat. Ambdós més que triplicaven el màxim permès, que està en 0,25 mg/litre. Després d´identificar ambdós joves I gràcies a les gestions fetes a través del Centre de Cooperació Policial i Duanera (CCPD) del Pertús han descobert que el conductor, un jove de 24 anys, no tenia carnet de conduir.

Per tot això, els dos nois han estat detinguts. Es dóna el cas a més, que el cotxe que conduïa el noi de 24 anys, era del seu pare.