Roses tindrà una central de biomassa a la zona esportiva de Mas Oliva per donar energia als equipaments. L'Ajuntament ha redactat l'avantprojecte per a la creació de la xarxa de calor mitjançant la central de combustió. Es preveu un estalvi anual de combustible de 32.000 euros. La inversió es preveu que serà de 482.000 euros.

La nova xarxa de calor dotarà de calefacció i aigua calenta les instal.lacions esportives de la piscina municipal, Pavelló Poliesportiu i Estadi del Mas Oliva.El projecte té un doble objectiu: l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

Per poder portar-lo a terme, l'Ajuntament de Roses ha sol·licitat, d'una banda, l'assistència tècnica a través del Pla de Serveis per al Foment de l'Eficiència Energètica i les Energies Renovables a les comarques gironines, inclòs en el programa BEenerGi de la Diputació de Girona.

Pel que fa al finançament, l'Ajuntament concorrerà a la subvenció prevista en els apartats 4 i 6 del programa FEDER, de manera que els costos del projecte siguin repartits entre Generalitat (50%), Diputació (25%) i Ajuntament (25% restant més IVA imputable).

Roses es va adherir al Pacte d'Alcaldes el 2013 que estableix que les administracions públiques han de prendre el compromís de reduir les emissions de CO2 en almenys un 20% abans de l'any 2020. En el cas de Roses, aquest compromís es va plasmar en la redacció del Pla d'acció per a l'energia sostenible de Roses (PAES), que preveu un total de 33 actuacions fins a l'any 2020, la posada en marxa de les quals repercutirà en una disminució de les emissions de CO2 d'un 32,11%.

La central de biomassa és una de les actuacions, però n'hi ha d'altres com l'optimització de l'enllumenat públic o mesures en la gestió de residus o en el transport rodat.