L'Antament de l'Escala,a petició de CiU al darrer ple, va descartar prendre mesures per evitar que la sorra de la platja s'escampi pels carrers del casc antic amb fortes tramuntanes. Per al govern, la situació que es va donar amb la darrera tramuntana és puntual i ja passava abans de la reforma

Veïns del casc antic es van sorpredre fa uns dies amb l'acumulació de sorra i elements del mar pels carrers propers, com el carrer del Port. Això va generar cert malestar per les advertències des de diferents sectors que la retirada del mur generaria aquest problema. El regidor d'ERC Xavier Ballesta va posar de manifest que això el 1992 s'havia resolt amb el mur i ara tornaven a tenir el mateix problema.

Al darrer ple, el regidor de CiU Robert Bosch va manifetar que constataven que «a la part alta del nucli antic estava a vessar de sorra». Va informar que, a la reunió amb l'arquitecte Carles Ferrater per parlar de la segona fase de reforma, ell mateix va dir que havia comprovat en un dia de tramuntana que la sorra no marxava. Això no ha estat així, va recordar Bosch, i va demanar «estudiar sincerament algun tipus de mur, d'element arquitectònic que pugui frenar aqueta sorra perquè haurem d'acabar fent com a la platja de Riells: posant xarxes, perquè la tramuntana a la Costa Brava no perdona».

El regidor d'Urbanisme, Robert Figueras, va dir que havien mantingut un mur de 60 centímetres en comptes del metre anterior. Consideren que la diferència no suposaria cap millora i que el problema ja existia. «El problema el teníem igual que avui». «Amb tramuntanades de 140 quilòmetres per hora, recordo que la sorra la teníem a la plaça de les Escoles o al camp de futbol».