El nou govern de Castelló (ERC-CiU) ha donat compte de nou cartipàs municipal i dues dedicacions exclusives. Una d'elles serà Assumpció Brossa (CiU), ara regidora de Benestar i Salut, que es manté un sou similar al que fins ara cobrava. És juntament amb l'alcalde, Salvi Güell, les dues dedicacions. Brossa cobrarà 3.781 euros al mes bruts fins a finals d'any, que es jubila, i 3.881 euros l'alcalde. La resta, inclosa Brossa a partir de gener, cobraran per assistència.

L'exalcaldessa és des d'ahir primera tinent d'alcalde i assumirà diversos departaments dins l'àrea d'Igualtat i Drets Socials. Per la major part dels grups a l'oposició, la dedicació no està justificada. Es va aprovar 3.241 en 14 pagues que es pagarà en dotze, cosa que suposa 3.781 al mes. I l'alcalde 3.881 bruts mensuals si es tenen en compte les dotze pagues. A partir de gener, que estarà jubilada, la llei només permet cobrar per assistències.

José Gallego, que fins ara tenia dedicació per gestionar principalment l'àrea d'Urbanisme i empreses de serveis, va qualificar la despesa d'«absurda i ridícula» i va considerar que no era necessària per les tasques que assumirà. Va recordar a Güell que justament havia criticat la seva dedicació quan estava a l'oposició. Per Xavier Martínez (Udem) tampoc «està justificat el sou en la seva dedicació efectiva ni el temps que necessitarà per desenvolupar les àrees que li pertoquen». El regidor d'Entesa "scar Sánchez va afegir que la dedicació és producte d'un condicionant i «pensem que no pot ser que es prioritzi l'interès personal per sobre de l'interès general». L'alcalde va defensar que amb el canvi de govern, fins a finals de mandat el muncipi s'estalviarà 25.000 euros. El punt es va aprovar amb els vots en contra d'Entesa, Udem i PC, mentre PP?i PSC es van abstenir. Al mateix ple es va donar compte de la renúncia del regidor de CiU (Demòcrates) Agustí Ribera.