Els Mossos d'Esquadra va detenir el passat 10 de maig un home de 42 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Castelló d'Empúries com a presumpte autor d'un robatori en dos habitatges d'Empuriabrava. Els fets es van produir al matí al sector port Banyuls, quan els agents van rebre un avís que un home estaria robant a l'interior d'un domicili.

Un cop allà, van comprovar que dos habitatges havien estat forçats, ja que un tenia la porta corredissa del menjador oberta i de l'interior havien sostret la televisió, mentre que l'altre tenia la persiana forçada i el vidre d'una finestra trencat. L'home va ser detingut després d'intentar escapar i de saltar els jardins d'onze cases, a més de caure a l'aigua del canal.

Un cop rebut l'avís, els Mossos d'Esquadra van iniciar una recerca per localitzar el presumpte autor dels robatoris. En passar pel carrer Joan Carles I, els policies van veure un home que coincidia plenament amb la descripció facilitada pels testimonis i aquest, en veure els policies, va arrencar a córrer.

Després de poder-lo retenir, els agents van trobar-li a la butxaca la clau d'un cotxe que estava aparcat molt a prop dels habitatges on havia entrat. A més, a l'interior del maleter hi havia un televisor, que es va poder comprovar que era d'un dels dos pisos.

L'home, amb antecedents i acusat dels presumptes delictes de robatoris amb força a domicili i un altre de resistència i desobediència als agents de l'autoritat, va passar a disposició judicial aquest dimecres al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i va quedar en llibertat amb càrrecs.