Roses projecta una central de biomassa per alimentar els equipaments esportius

13.05.2016 | 00:00

Roses tindrà una central de biomassa a la zona esportiva de Mas Oliva per donar energia als equipaments. L'Ajuntament ha redactat l'avantprojecte per a la creació de la xarxa de calor mitjançant la central de combustió. Es preveu un estalvi anual de combustible de 32.000 euros. La inversió es preveu que serà de 482.000 euros.
La nova xarxa de calor dotarà de calefacció i aigua calenta les instal·lacions esportives de la piscina municipal, Pavelló Poliesportiu i Estadi del Mas Oliva. El projecte té un doble objectiu: l' estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.
Per poder portar-lo a terme, l'Ajuntament de Roses ha sol·licitat, d'una banda, l'assistència tècnica a través del Pla de Serveis per al Foment de l'Eficiència Energètica i les Energies Renovables a les comarques gironines, inclòs en el programa BEenerGi de la Diputació de Girona. Pel que fa al finançament, l'Ajuntament concorrerà a la subvenció prevista en els apartats 4 i 6 del programa FEDER, de manera que els costos del projecte siguin repartits entre Generalitat (50%), Diputació (25%) i Ajuntament (25% restant més IVA imputable). Roses es va adherir al Pacte d'Alcaldes el 2013 que estableix que les administracions públiques han de prendre el compromís de reduir les emissions de CO2 en almenys un 20% abans de l'any 2020. En el cas de Roses, aquest compromís es va plasmar en la redacció del Pla d'acció per a l'energia sostenible de Roses (PAES), que preveu un total de 33 actuacions fins el 2020, la posada en marxa de les quals repercutirà en una disminució de les emissions de CO2 d'un 32,11%. La central és una de les actuacions, però n'hi ha d'altres com l'optimització de l'enllumenat públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema