Arrels del Vi, l´esperada fira vitivinícola de l´Empordà, celebra la seva novena edició aquest cap de setmana, el 14 i 15 de maig, a Sant Martí d´Empúries (L´Escala), després de l´èxit de la seva edició a Barcelona on es van tastar més de 8.000 degustacions dels vins de la DO Empordà.

Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s´ha consolidat com a única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb 8 edicions a St. Martí d´Empúries i 2 a Barcelona. La Fira suposa una oportunitat irrepetible per tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler excel·lents vins, a voltes difícils de trobar en distribució tradicional.

.Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta enguany amb un total de 23 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar. Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d´Espolla, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Cellers d´en Guilla, Celler Gerisena, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, *lavinyeta, Masetplana, Mas Llunes, Mas Polit, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Roig Parals, Vinyes dels Aspres i Vinyes d´Olivardots.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb els tastets de La Terrassa d´Empúries i d´Anxoves de l´Escala, així com amb els següents expositors: els productors d´oli d´oliva de Ventalló Serraferran i Formatges La Balda i Le Bolut. I un any més repetirà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits. També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d´Empúries a les 16h, que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà) i música en directe.