Accident aeri enmig d'un camp de pomeres de Ventalló. El pilot va resultar ferit lleu i Aviació Civil investiga les causes del sinistre. L'ultralleuger anava a aterrar a l'aeròdrom de Viladamat, que està a tocar de Ventalló, i per causes que es desconeixen va acabar enmig d'un camp de pomeres del nucli de Pelacalç de Ventalló.

Els fets van produir-se aquest dijous cap a la una del migdia. El propietari de l'extensió de fruiters estava treballant les seves terres quan, tot d'una, va veure que un ultralleuger s'estampava contra els seus arbres. Ràpidament van alertar el 112 i cap al lloc s'hi van haver de traslladar els equips d'emergències. Bombers i el SEM al final no van haver d'actuar perquè no es va produir cap incendi ni tampoc el pilot va resultar atrapat dins de l'aparell. El pilot, que va resultar ferit de caràcter lleu, no va necessitar de l'actuació del SEM. L'aeronau en aquell moment es dirigia a aterrar a l'aeròdrom de Viladamat però va patir l'accident perquè tot apunta que li va fallar el motor. El pilot va haver de fer un aterratge d'emergència i va anar a parar enmig dels camps. Els Mossos, que sí que van treballar en l'accident aeri, van fer el seu atestat del succés i ara Aviació Civil n'investiga les causes. Una grua, per la seva banda, va retirar l'aeronau estavellada ahir a la tarda del camp de fruiters.

Un altre xoc a la Cerdanya

Aquest no és l'únic accident que es va registrar ahir. Al migdia, un home de 70 anys també va resultar ferit de poca gravetat en accidentar-se amb un ultralleuger sense motor a Das. L'incident es va produir quan, per causes que es desconeixen, es va enlairar de l'aèròdrom de la Cerdanya però es va acabar estavellant al nucli de Sanavastre.

Tampoc és el primer accident aeri que s'ha de lamentar a la zona empordanesa tot i que en el d'aquest de dijous sortosament no hi va haver víctimes mortals ni tampoc de gravetat.

Quatre morts a l'estiu

L'estiu passat, però, va ser molt trist a l'Alt Empordà perquè van morir quatre persones en accidents aeris i, a tota la província, n'hi va haver un total de sis. Dues de les víctimes van perdre la vida ben a prop d'on va tenir lloc el sinistre del dijous.

El 3 d'agost, dos pilots experimentats -uns mallorquins de 51 i 68 anys- que participaven a la Volta Ibèrica van morir després de xocar contra una caseta que hi ha al costat de la pista de l'aeròdrom de Viladamat, on havia d'aterrar l'avioneta accidentada ahir. Segons la investigació d'Aviació Civil que es va conèixer fa pocs dies a través d'ACN, tot apunta que la causa més probable de l'accident mortal de l'ultralleuger que es va estavellar va ser un «viratge brusc» en el moment de l'enlairament.

L'aeronau es va desviar de trajectòria ja durant la carrera d'enlairament i això, sumat al fet que va iniciar el vol a «poca velocitat» i duent excés de pes, va fer que l'ultralleuger s'anés inclinant fins que l'ala dreta va tocar a terra i després es va encastar contra la caseta. A?causa del fort impacte es va incendiar l'ultralleuger i els dos ocupants van morir a l'acte.