Ovelles que preserven plantes a Figueres

Un ramat d'ovelles pastura per la capital de l'Alt Empordà per ajudar a la preservació d'una espècie autòctona, la 'Silene sennenii'

15.05.2016 | 13:52
Ovelles que preserven plantes a Figueres

Un ramat de 800 ovelles pastura nou mesos a l'any per la falda del castell de Sant Ferran de Figueres per ajudar a la preservació d'una planta endèmica de l'Alt Empordà, la 'Silene sennenii'. Per evitar la desaparició d'aquesta espècie en risc, l'Administració va recórrer ara fa tres anys a l'ajuda d'un pastor de Besalú, en Josep Nicolau.

El seu bestiar neteja els terrenys de la zona de males herbes, en convivència amb els 'runners' i veïns que freqüenten els terrenys de la fortalesa figuerenca. D'aquesta manera, contribueixen a redueix el risc d'incendi i afavoreixen que, any a any, la planta neixi més tendra. A l'estiu, començarà a brollar de nou. Des de l'ajuntament, el regidor de Medi Ambient Francesc Cruanyes anima altres municipis a replicar la proposta.

El castell de sant Ferran és un indret emblemàtic de la ciutat de Figueres. Situat a la part alta del municipi, gaudeix de vistes privilegiades de la plana empordanesa i gràcies al seu entorn natural ha esdevingut un dels espais més visitats pels aficionats locals al 'running' i a la botànica popular que, diàriament, recorren els prop de quatre quilòmetres de recinte emmurallat per posar-se en forma i gaudir d'uns instants de desconnexió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema