Persecució per una zona boscosa entre la Jonquera i Capmany. Dos homes que estaven manipulant drogues a tocar la N-II van ser sorpresos per la Guàrdia Civil que ja els seguia la pista de feina temps i ambdós no van dubtar en fugir cames ajudeu-me.

Els policies però van aconseguir aturar-los però els dos delinqüents van encarar-se als agents i els van haver de reduir. Un cop detinguts, la Guàrdia Civil va trobar droga oculta en l'àrea on presumptament traficaven i hi van localitzar fins a 58,7 grams de cocaïna, 187 grams d'heroïna i 250 grams de substàncies de tall.

Ambdós individus van quedar detinguts. Són dos homes de nacionalitat gambiana i van quedar acusats d'un suposat delicte contra la salut pública i desobediència i resistència als agents de l'autoritat.

Els fets es remunten a dimecres de la setmana passada, quan els agents de la Guàrdia Civil de la Jonquera van saber que tant a la població com a altres municipis veïns s'estava traficant amb substàncies estupefaents. Per aquest motiu, van incrementar la vigilància per les zones on sospitaven que es portava a terme aquesta activitat.

S'amagaven darrere d'arbustos mentre preparaven la droga

Al voltant de dos quarts de tres de la tarda, uns agents que estaven vigilant per la zona entre la Jonquera i Capmany, van observar dos homes que s'amagaven darrere d'uns arbustos al costat de la N-II. Ambdós estaven manipulant alguna cosa a terra i en ser sorpresos pels agents aquestes persones van decidir fugir corrents cap a un bosc proper desobeint les ordres dels agents.

Els guàrdies civils van iniciar la persecució a peu i van aconseguint detenir en un primer moment a un dels homes i posteriorment a l'altre. Tots dos van oferir una forta resistència i van acabar essent reduïts pels agents.

Els policies van escorcollar la zona i van descobrir diverses substàncies estupefaents amagades i que ja estaven en paperines per poder-se posar a la venda. En total van comissar 58,7 grams de cocaïna, 187 grams d'heroïna, així com 250 grams de substàncies per a tall, una bàscula digital, unes tisores i peces de plàstic per embolicar les dosis.

Davant dels fets, els policies van arrestar els dos homes, tots dos de nacionalitat gambiana. La Guàrdia Civil va instruir les corresponents diligències que juntament amb els detinguts i la droga comissada van ser posats a disposició de jutjat de guàrdia dels de Figueres.