Compromís d'Esquerres per Figueres ha proposat als diferents grups polítics de l'Ajuntament recuperar els projectes existents per a l'aprofitament de l'aigua regenerada de la depuradora amb l'objectiu, diuen, d'incrementar les garanties d'abastament actuals de la ciutat així com dels municipis que depenen de l'embassament Darnius-Boadella.

El representant de la formació (que té signat un pacte d'estabilitat amb el Govern sociovergent) al Consell d'Administració de Fisersa, Emili Santos, diu que al 2007 Figueres va signar un conveni comprometent-se a aportar els terrenys per a la construcció de la nova EDAR i que durant la darrera sequera la conca de la Muga va ser «la primera en entrar en situació d'excepcionalitat i l'última en sortir-ne, arribant a una situació d'emergència».

Compromís creu que cal prioritzar resoldre el tractament terciari de la de la depuradora de Figueres complint amb la normativa i evitant imposició de sancions de la Unió Europea i que la ciutat no pot renunciar a l'objectiu de construir una nova EDAR, fora del cas urbà, amb una canalització que permeti bombar l'aigua regenerada fins a la resclosa de Pont de Molins o el canal de reg agrícola que es consideri adequat, per a facilitar-ne la reutilització.

«Partint de la hipòtesi que la nova EDAR no es farà en una quants anys, demanem que la Generalitat valori fer aquesta obra des de l'actual», insisteixen. No obstant, consideren que cal incloure la previsió d'aquesta infraestructura. -i els terrenys que hauria d'ocupar- al futur POUM.