La detenció per part de la Policia Nacional d'un home de 43 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Castelló de la Plana, ha permès als Mossos d'Esquadra tancar la investigació sobre l'homicidi comès a Roses l'11 de novembre de 2005.

La policia de la Generalitat buscava aquesta persona des que uns lladres violents acabessin amb la vida d'un empresari francès que estava establert a la urbanització Santa Margarida de Roses. El detingut té diversos antecedents per robatoris amb violència a l'interior de domicili.

En ocórrer el crim, la policia autonòmica encara no tenia identificat el sospitós però la Divisió d'Investigació Criminal adscrita a la Unitat Central d'Homicids va aconseguir lligar caps fins esbrinar la identiat del sospitós, que era en parador desconegut fins que la Policia Nacional el va detenir aquesta setmana per un assalt violent comès a Castelló.

El crim de Roses

L'11 de novembre de 2005, un amic de l'empresari francès establert a Roses, va trobar el seu cadàver al domicili amb diversos cops al cap, que inicialment tampoc s'havien descartat que fossin fortuïts a resultes d'una caiguda durant el forcejament amb els delinqüents. Els Mossos van comprovar com de l'habitatge havien desaparegut diners i diversos objectes de valor i van establir com a hipòtesi inicial del crim que es tractava d'un assalt violent. L'empresari francès feia més de 10 anys que estava vivint a Roses i era conegut a la urbanització perquè cada matí anava a fer el cafè al bar de l'edifici Xaloc.

L'assalt violent es va produir en un moment en que la urbanització estava experimentant diversos robatoris d'importància dins les vivendes. De fet, uns mesos abans un altre resident va patir un important robatori en el que els lladres se li van endur pràcticament tots els objectes de valor que hi havia a la casa. En aquesta ocasió, sense violència.