Figueres desallotja un bar ocupat i en tapia els accessos

La Guàrdia Urbana va intervenir en una baralla i va aconseguir que marxessin derivats a Serveis Socials

25.05.2016 | 07:24
El local es troba al carrer Fortià

Agents de la Guàrdia Urbana de Figueres van intervenir dimarts passat en un bar abandonat del carrer Fortià ocupat des de fa temps arran d'una forta discussió entre els ocupants. L'endemà els policies van aconseguir que acceptessin abandonar el local de manera voluntària i que fossin derivats als Serveis Socials per a rebre l'atenció necessària.

Els veïns fa temps que es queixaven que la situació era cada vegada més insuportable i ho van arribar a portar als jutjats. L'Ajuntament al·legava que no podia fer-hi res perquè es tracta d'una propietat privada i que l'amo no ho havia denunciat. Aprofitant l'actuació, però, els agents van aconseguir treure els ocupes i un cop fora, els serveis de neteja van buidar i netejar els materials que hi havia acumulats. En total, es van omplir fins a tres contenidors de rebuig. Per tal d'evitar-hi noves ocupacions, la brigada també va tapiar-ne els accessos.

Per altra banda, s'ha obert un expedient sancionador al propiertari per aconseguir que es faci càrrec dels costos derivats de l'actuació de neteja i tancament. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que és fonamental coordinar aquest tipus d'accions per «assegurar la convivència civíca i l'atenció a tots els ciutadans».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema