La ONG altempordanesa Amb les teves mans ha hagut d'aparcar i reestructurar alguns dels projectes que tenia en marxa per al camp de refugiats d'Idomeni a Grècia. Un d'ells és el de la caravana convertida en clínica dental. Com que el camp desapareix, opten per a fer-la rotar en els diferents campaments no militaritzats que hi ha distribuïts pel país. L'organització calcula que ara hi ha unes 45.000 persones repartides en entre 40 i 50 campament.

La intenció és que la clínica, que també servirà per a atendre parts o altres urgències, passi un temps a cada lloc depenent de les necessitats. El project neix d'un acord amb el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, que cedeix voluntaris professionals i material mentre la ONG es fa càrrec de la logística i el vehicle.

També han decidit aturar un enviament de material per una escola i reventiran els 1.300 euros que hi destinaven a garantir un got de llet diari en un camp on hi ha 210 nens. D'altra banda, han iniciat una prova pilot amb xerrades a l'institut de Vilafant per conscienciar als joves i tenen previst extendre-ho als centres escolars de Figueres.