L'Ajuntament de l'Escala ha demanat permís a Ensenyament per ampliar amb una aula més la llar d'infants municipal i poder donar cabuda a tots els preinscrits. Les peticions han estt de 97, quinze més de les places disponibles.

El proper dimarts hi hauria d'haver un sorteig per assignar les places de l'escola bressol, cosa que suposaria deixar fora 7 alumnes de p-1 i 8 alumnes de p-2. L'Ajuntament, però, ja ha comunicat a Ensenyament que renuncia a fer aquest sorteig, ja que la voluntat municipal és aprofitar l'espai disponible a l'escola per tal de fer una nova aula que doni cabuda a tots els preinscrits.

L'aula es compartimentaria en alguns dels espais comuns que creuen que té espai suficient. Si Ensenyament no ho autoritzés s'optaria per situar-la a l'exterior, previsiblement en un mòdul.

La regidora d'Ensenyament, Mariona Muñoz, ha assegurat a les families que «pensem trobar la solució, sigui definitiva o provisional, per garantir l'accés a tots els preinscrits» perquè «per nosaltres aquest és un gran pilar educatiu». La nova aula permetria ampliar les places disponibles de la llar d'infants estrenada fa pocs anys.

L'objectiu és arribar a un acord sobre l'ampliació abans del 6 de juny, quan comença el període d'inscripció final al centre.