Figueres donarà ajuts per fer esport a nens amb risc d'exclusió

Les entitats esportives informaran a Esports i Serveis Socials per permetre que els infants puguin pràcticar-ne

26.05.2016 | 11:53

L'Ajuntament de Figueres ha obert una línia d'ajut dotada amb 5.000 euros per ajudar a les famílies en risc d'exclusió social per tal que els seus fills puguin practicar esport a les diferents entitats esportives de la ciutat. El regidor de Benestar, Pere Casellas (PSC), diu que ja en campanya van copsar aquest demanda i que l'equip de Govern creu fermament en l'esport com a eina de cohesió social. De moment, el Club Esportiu Juncària ja ha fet quatre peticions en aquest sentit.

El regidor d'Esport, César Barrenechea, ha explicat que seran els clubs els que informaran a la seva àrea sobre possibles casos de necessitat en els quals les famílies no poden assumir els costos i Esports, a la seva vegada, ho trametrà als Serveis Socials que, a través d'unes bases que s'estan redactant, establirà la subvenció.

Segons els regidors, actualment moltes entitats ja assumeixen els costos de les quotes a molts que no poden pagar-les però a tot això cal sumar-li el que suposa per a les famílies la compra de les equipacions esportives que, en alguns casos, poden arribar als 400 euros depenent de la modalitat que es practiqui o els costos de federació, entre d'altres.

La mesura ja està contemplada al pressupost d'aquest any i Casellas diu que creuen que serà suficient però que estan oberts a ampliar l'import en futurs exercicis si fós necessari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema