Una hípica de Castelló haurà de retornar 15.000 euros per haver venut un cavall que patia artrosi

L'Audiència Nacional dóna la raó al comprador que va adquirir l'animal que ja va veure que anava coix

26.05.2016 | 18:53

L'Audiència de Girona ha obligat una hípica de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) a retornar 15.000 euros per haver venut un cavall que patia artrosi. A principis del 2014, quan el comprador va adquirir l'animal (un pura sang) ja va veure que anava coix, però no sabia que trotava malament perquè tenia una malaltia degenerativa. El contracte de compravenda es va signar l'11 de gener, quan encara no havien arribat les proves radiològiques que van certificar l'artrosi. Però com que el client ja va preveure aquesta eventualitat, va fer constar a l'escrit que, si el cavall era coix, el retornaria a l'hípica. Per aquest motiu, l'Audiència de Girona li dóna la raó i obliga l'empresa Yeguada Senillosa a retornar-li tots els diners que va pagar. A més, el tribunal també s'estranya que, mentre ha durat el litigi del cas, l'hípica hagi tornat a posar a la venda el cavall a través de la seva pàgina web.

El cas es remunta a principis del 2014. Aleshores, l'afectat es va interessar per un cavall pura sang criat a la Yeguada Senillosa, als Aiguamolls de l'Empordà. El dia que va anar a veure l'animal, com recull la sentència, el cavall coixejava "de manera ostensible". Des de l'hípica, però, li van dir que caminava malament perquè una pedra li havia provocat un hematoma a l'unglot. El comprador va demanar parer a una veterinària, que ja d'entrada li va desaconsellar que comprés el cavall. De totes maneres, el client va tirar endavant l'operació. Abans, però, va demanar a la veterinària que li fes radiologies al pura sang, per confirmar que coixejava arran de la ferida i descartar que ho fes perquè patia alguna malaltia.El contracte de compravenda entre l'afectat i la Yeguada Senillosa es va signar l'11 de gener del 2014. Aleshores, encara no havien arribat els resultats de les radiologies.

Per això, el comprador va voler curar-se en salut, i va fer constar al contracte que, si l'animal era coix, el retornaria a l'hípica. Per al pura sang, en va pagar 15.000 euros. Malaltia degenerativaQuan van arribar les radiografies, els resultats no van deixar lloc a dubtes. El cavall patia osteoartrosi, una malaltia degenerativa que li afecta l'os i li provoca coixesa. Com que l'hípica no es va avenir a rescindir el contracte, el client va portar l'afer als tribunals. Un jutjat li va tombar la demanda, però ara l'Audiència de Girona ?on va recórrer- li ha admès.La sentència, emesa per la Secció Segona, anul·la la compravenda i obliga la Yeguada Senillosa a retornar els 15.000 euros que el comprador els va pagar per al pura sang. El tribunal considera que l'existència de l'artrosi ja de per si invalida la compravenda, perquè així es va fer constar al contracte. A més, la sentència també recull que, de fet, ningú compraria un cavall "que no es pugui muntar ni que tampoc pugui fer girs, trotar o galopar".

En venda a la web

A més, l'Audiència de Girona també s'estranya que, durant el litigi, la Yeguada Senillosa hagi tornat a posar el cavall a la venda a través de la seva web. Si ho fa, argumenta la sentència, és perquè l'hípica considera que n'és la propietària. Una postura que, com subratlla el tribunal, és "del tot incompatible" amb la pretensió de no haver de retornar els 15.000 euros al client. Per això, la Secció Segona estima el recurs interposat pel comprador i obliga la Yeguada Senillosa a retornar-li el preu que va pagar per al pura sang. La sentència no és ferma i, en un termini de vint dies, s'hi pot interposar recurs davant del Tribunal Suprem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Detenen un jove que va robar en una benzinera de Figueres i va agredir la treballadora

Per aconseguir els 260 euros que hi havia a la caixa, va agafar la dependenta pel braç i la va...

Troben un obús de la Guerra Civil al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil al Port de la Selva

L'artefacte, de 75 centímetres, estava en una finca particular amagada sota terra

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El pintor Ricard Ferrer ha donat vida a aquesta part de l'església pintant escenes relacionades...

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

Enllaços recomanats: Premis cinema