El conseller de Salut, Toni Comín, ha explicat aquest dijous en seu parlamentària que el departament oferirà una segona visita mèdica a tots els pacients atesos pel fals facultatiu de l'hospital de Figueres. Ha insistit que s'estan revisant el miler d'historials clínics que van passar per les mans del presumpte delinqüent durant l'últim mig any.

El fals metge treballava al Punt d'Atenció Continuada (PAC) del centre figuerenc. Anteriorment, també havia exercit a la unitat d'Urgències i al País Valencià. En resposta a una pregunta formulada pel diputat del PPC Santi Rodríguez a la comissió de Salut, el conseller ha remarcat que la comprovació de la validesa del títol recau únicament sobre el Ministeri d'Educació, i ha excusat, per tant, l'hospital de Figueres i l'ICS, que van procedir amb "normalitat" a l'hora de contractar l'home, segons ha dit.

"El títol estava falsificat. Qui no va comprovar-lo? El Ministerio. A qui li corresponia la comprovació? Al Ministerio", ha etzibat Comín, que ha volgut defensar l'actuació tant de l'hospital de Figueres, gestionat per la Fundació Salut Empordà, com de l'Institut Català de la Salut, que va contractar l'home ara fa sis mesos com a personal de reforç del Punt d'Atenció Continuada (PAC).

Una àrea integrada a la unitat d'Urgències on s'atenen casos de "baixa complexitat mèdica" a les nits i els caps de setmana.Comín ha destacat que el centre hospitalari i l'ICS van procedir "de manera normal" contractant l'home un cop aportat el títol requerit perquè "ni l'hospital ni l'ICS tenen la feina de verificar els títols", ha afegit el conseller.

Unes paraules que li han volgut la crítica del portaveu parlamentari adjunt del grup popular, Santi Rodríguez, durant la comissió monogràfica per tractar l'enterovirus. "Li ha entrat el virus del victimisme. Vostè acusa el Ministeri d'Educació d'un cas aïllat. Nosaltres li retraiem que no doni un missatge que això és un fet puntual i que es tracta d'un presumpte delinqüent", ha reblat.

Per la seva part, Comín ha tornat a explicar que es revisaran el miler de casos atesos pel fals metge i, a més, ha anunciat que el departament oferirà una segona visita mèdica a tots els pacients que van passar per les seves mans durant els últims sis mesos.El titular de Salut ha aprofitat per donar suport al centre hospitalari, acusar el fals metge d'"estafador" i transmetre la seva condemna "rotunda, moralment i políticament" pel cas.