L'Ajuntament de Figueres ha obert una línia d'ajut dotada amb 5.000 euros per ajudar les famílies en risc d'exclusió social per tal que els seus fills puguin practicar esport a les diferents entitats esportives de la ciutat. El regidor de Benestar, Pere Casellas (PSC), diu que ja en campanya van copsar aquest demanda i que l'equip de Govern (en pacte amb CiU) creu fermament en l'esport com a eina de cohesió social. De moment, el Club Esportiu Juncària ja ha fet quatre peticions en aquest sentit i n'esperen d'altres clubs, que també han detectat situacions de risc en nens menors.

El regidor d'Esports, César Barrenechea, ha explicat que seran els clubs els que informaran a la seva àrea sobre possibles casos de necessitat en els quals les famílies no poden assumir els costos i Esports, a la seva vegada, ho trametrà als Serveis Socials que, a través d'unes bases que s'estan redactant, establirà la subvenció. «S'hi podran acollir aquelles famílies en risc d'exclusió. Entenem que aquells que no poden assumir ni les factures de la llum o el gas no es poden permetre tampoc això», va insistir Casellas.

Quotes o equipacions

Segons expliquen, algunes entitats assumeixen ara els costos de les quotes de molts que no poden pagar-les però a tot això cal sumar-li el que suposa per a les famílies la compra de les equipacions esportives que, en alguns casos, poden arribar als 400 euros depenent de la modalitat que es practiqui o els costos de federació, entre d'altres. La mesura ja està contemplada al pressupost d'aquest any i Casellas diu que calculen, segons les dades de què disposen, que serà suficient però que estan oberts a ampliar l'import en futurs exercicis si fós necessari.