L'empresa pública de Figueres, Fisersa SA, ha tramitat un nou contracte de cinc anys amb Vilafant per a la prestació del servei d'abastament d'aigua al municipi, que va iniciar fa tres anys. Paral·lelament, el conseller delegat, Manuel Toro, ha confirmat que amb la voluntat de comarcalització de l'ens ja han iniciat «el camí per convertir-se en mitjà propi i serveis tècnics del Consell Comarcal per a la prestació dels serveis públics de proveïment d'aigües.

Toro assegura que tot plegat té com a objectiu gestionar la sostenibilitat integral del territori en el cicle de l'aigua. Per al Govern, la renovació del contracte amb el municipi veí i els nous objectius fixats no fan més que consolidar la solvència de l'empresa que, en diferents graus, presta serveis relacionats amb el subministrament d'aigua també a Vilamalla, Riumors, Fortià, El Far, Santa Llogaia, Vila-sacra, Ller i Cabanes.

D'altra banda, l'empresa també ha renovat la certificació ISO 9001:2008, que va rebre al 2014 per a la gestió del cicle integral de l'aigua i per a la prestació de serveis de mobilitat urbana i transports. Des del Govern municipal també qualifiquen com un «èxit» la implantació de l'àrea verda d'aparcament regulat al sector Eixample-Migdia de la ciutat. Asseguren que ha complert les expectatives i recorden que diverses associacions de veïns d'altres zones ja han demanat que s'exporti aquest sistema als seus barris. Aquestes peticions estan en aquests moments en fase d'estudi de la viabilitat.