Els pescadors de l'Escala que participen en el projecte Sèpia per afavorir la reproducció d'aquest animal a la badia han recuperat de les xarxes en vint dies uns vint mil ous de sèpia i 55.000 de calamar. Aquests darrers fa vuit dies que estan en incubadores al fons del mar i demà s'espera fer la mateixa operació per als de sèpia. L'objectiu és que en neixin el màxim possible per anar repoblant la badia.

«La sorpresa en conèixer la gran quantitat d'ous que es poden recuperar dels arts de pesca ha estat molt gran» explica el tècnic de pesca i cocreador del projecte Sèpia, Isaac Moya. Ni els pescadors ni els tècnics esperaven que en tants pocs dies es poguessin recuperar un volum tan elevat. S'han recol·lectat mil ous diaris de sèpia per barca pesquera, uns quatre mil al dia que fins ara es perdien.

A partir d'ara la feina serà de salvar-ne el màxim possible perquè arribin a adults. Mitjançant unes gàbies experimentals que funcionaran com a incubadores es col·loquen al fons del mar, on s'han creat hàbitats per a la reproducció de les espècies. La gàbia l'han creat els responsables del projecte juntament amb l'empresa Rycsa i és pionera a Europa, remarquen des del projecte.

Demà s'instal·larà als extrems de la línia de branques de llentiscle que es van calar el mes passat i que les sèpies i els calamars ja han usat exitosament com a ponedores. Les de calamar ja fa vuit dies que són al mar perquè eclosionen amb anterioritat i es calcula que naixeran a mitjan mes. Pel que fa al balanç del projecte, Moya constata que al quillòmetre on s'ha afavorit l'hàbitat de març a setembre hi aniran dipositant els ous les sèpies i que fins ara és molt positiu el resultat. El projecte va néixer per incrementar la població de l'espècie a la badia.