L'ONG Nazuri Daima, en col·laboració amb el servei de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres, portarà dilluns a la ciutat 28 nens i nenes d'un orfenat d'Uganda. Els infants s'estaran a la capital altempordanesa durant una setmana, on aniran a dues escoles i faran diverses actuacions cantant cançons en diferents idiomes d'autors internacionals que han estat preparant en els darrers mesos.

El grup de nens que vindran a Figueres forma part dels 208 que viuen a l'orfenat d'Entebbe, on se'ls educa a través de la música per aprendre idiomes, transmetre valors, acostar mons però, sobretot, «per curar ferides mentals i emocionals». El projecte «Cor Safari», que enguany ha aconseguit un ajut municipal, està organitzat pel GEES (Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat), la Comunitat d'Aprenentatge de l'Escola l'Amistat i l'Ajuntament. Durant els darrers mesos, se'ls han estat ensenyant cançons en diferents idiomes i de diferents autors, amb missatges positius per tal de fer incidència en temes d'interès social però també convidar-los «a somiar i lluitar per un món millor». La demostració de l'aprenentatge adquirit es farà des de dilluns i fins diumenge vinent.

Els infants aniran a dues escoles de la ciutat i diferents famílies acollidores de la Comunitat d'Aprenentatge els rebran a casa seva. A més, dilluns de dos quarts de set a a les set del vespre faran una exhibició a la plaça de l'Ajuntament on cantaran les músiques apreses i el 8 de juny compartiran amb els alumnes de quart de primària de les escoles de Figueres la «Trobada de la Cançó», que s'organitza a la ciutat anualment al Teatre Jardí.

Finalment, el dissabte de sis a dos quarts de nou del vespre faran dos concerts a l'Auditori dels Caputxins a un preu de sis euros, que serviran per a recollir fons per a l'orfenat on viuen. El regidor de Solidaritat, Francesc Cruanyes, diu que l'objectiu de la inciativa és «consolidar les instal·lacions de l'orfenat on resideixen els membres del cor» però que la seva estada a la ciutat simbolitza un retorn dels diners invertits.