Renfe informa que la convocatòria d´aturada laboral de l´operadora ferroviària SNCF -que va arrencar el passat 31 de maig- continuarà afectant els trens internacionals que connecten Catalunya amb França almenys fins el proper dimarts 7 de juny. Durant els pròxims dos dies, no circularan els combois que connecten Barcelona amb Tolosa i Lió i viceversa.

D´altra banda, el tren que fa el recorregut Madrid-Marsella només circularà pel tram Figueres-Madrid a causa de la vaga en el territori francès. A part, de les tres relacions de trens que van de Barcelona a París i viceversa, només dues prestaran el servei habitual. Des de Renfe tampoc garanteixen que els trens de la línia R3 puguin arribar a La Tor de Carol ni que els de la línia R11 acabin el trajecte a Cervera de la Marenda, com és habitual.

Des de l´operadora ferroviària lamenten les molèsties i assenyalen que els clients poden contactar amb el telèfon 902 320 320.

D´entrada, Renfe havia alertat que la vaga podria afectar els trens que connecten Catalunya i França fins aquest diumenge 5 de juny. No obstant això, l´aturada laboral dels treballadors de l´operadora ferroviària francesa SNCF continua i, per això, es mantenen les alteracions en aquests trens que travessen la frontera.

Dilluns i dimarts no circularan els trens que connecten Barcelona amb Tolosa de Llenguadoc i Lió, i viceversa. El tren que fa el recorregut Madrid-Marsella i viceversa només funcionarà en el tram Figueres- Madrid. No obstant això, durant aquests dies de vaga, els serveis d´alta velocitat entre Figueres, Vilafant, Girona i Barcelona circularan amb normalitat.

Des de Renfe assenyalen que no poden garantir que els trens de la línia R3 de Rodalies de Renfe puguin arribar a la Tor de Querol ni que els de l´R11 ho facin fins a Cervera. En aquest cas, els trens iniciarien o finalitzarien el seu recorregut a Puigcerdà o Portbou, respectivament.

En un comunicat, l´empresa assenyala que és "completament aliena" a aquestes circumstàncies i lamenta les molèsties que la vaga pugui provocar als usuaris.