L'Ajuntament de Vilafant ha arribat a un acord amb el Bisbat després de llargues negociacions per tal d'adquirir la Rectoria i l'Hort rectoral a canvi de dues finques on l'església espera construir 34 vivendes per a lloguer social.

La Rectoria té una superfície construïda de 485 metres quadrats, distribuïts entre planta baixa i pis. L'hort de l'entorn de l'església de Sant Cebrià (conegut com el Cau) per la seva banda, té una extensió de 757 metres quadrats.

L'Ajuntament estava interessat en les dues finques situades al nucli antic i va iniciar converses fa temps. Es pretén situar en aquest punt un equipament públic i disposar d'espai per esponjar el nucli. Tal com admeten, les negociacions han estat llargues. Finalment han pogut arribar a un acord a través d'una permuta.

La rectoria i l'hort estan situats al xamfrà del carrer Església i carrer Figueres i tenen una valoració de 360.840 euros. El Bisbat les cedeix a l'Ajuntament a canvi de dos terrenys, amb un valor de 339.504 euros.

Es tracta de dues finques de 1.619 i 2.227 metres quadrats als Camps d'en Fita i Camps d'en Pineda. Segons ha informat el consistori, es volen destinar a la construcció d'habitatges socials de lloguer. En total el Bisbat hi podrà construir 34 habitatges.

Per l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, el resultat de les negociacions és molt positiva perquè "en sortirà doblement beneficiat". Vilafant tindrà "una oferta de vivenda social que permetrà l'accés a l'habitatge als veïns que ho necessitin i a l'emancipació de joves" i alhora "dinamitzar el centre de la vila amb una gran zona d'equipaments amb infinites possibilitats, sense cap cost econòmic al municipi".

Les dues parts han signat un conveni per a l'establiment de compromisos i en els propers dies es durà a terme la formalització de l'escriptura pública. Al ple celebrat dimecres passat es va aprovar la permuta amb els vots de tots els grups del consistori.

Consulta per als usos

Una vegada formalitzada la compra, l'Ajuntament té previst obrir un procés de participació ciutadana per tal de definir els usos de la Rectoria.