El festival Internacional del Circ de Figueres està nominat als Premi Master, la qual cosa situa aquest certamen entre cinc millors del món al costat dels celebrats a Montecarlo, Moscou, Latina i París. L’any 2015 la companyia russa Rosgocirk va crear els guardons que pretenen ser els «Òscar» del món circense. La celebració de la segona edició dels premis se celebrarà a Sochi el proper cinc de juliol.

Rosgoscirk, hereva de l’organització soviètica Soyuzgocirk, gestiona gairebé la totalitat dels cinc circs establers que hi ha en territori rus -i que, en total, sumer una quarentena- i una carretera artística de gairebé 3.000 artistes. Algunes de les seves noves produccions es van poder veure per primer cop a Europa en el marc del festival de Figueres. Una d’elles va ser la germans Vardayan, amb el seu número de mà a mà.

Enguany, els premis han incorporat la categoria de millor festival. El Festival de Figueres, amb només cinc edicions a l’esquena, se situa així al costat dels de gran trajectòria com els que se celebren arreu d’Europa i Rússia. Segons els seus promotors, «suposa un important reconeixement per un festival que ja s’ha consolidat com el principal esdeveniment circense de l’Estat».