La parella del iot de Roses es podria haver intoxicat amb monòxid de carboni

Les anàlisis de mostres de teixit i sang han d'aclarir si hi va haver altres causes com la mescla d'alcohol i drogues

08.06.2016 | 07:18
La parella del iot de Roses es podria haver intoxicat amb monòxid de carboni

L'autòpsia apunta que la parella trobada sense vida en un iot al port de Roses va morir intoxicada per monòxid de carboni. Els forenses que han examinat els dos cadàvers a l'Institut de Medicina Legal de Girona es decanten per aquesta causa, però tampoc en descarten del tot d'altres, com ara la mescla d'alcohol i drogues. Per això, els metges han extret mostres de sang i de teixits dels dos cossos, el d'un italià de 45 anys i el d'una russa de 29, i els han enviat a analitzar al laboratori. S'investigarà també si es van deixar el motor encès o s'escapava monòxid de carboni per algun lloc. La parella venia de Gènova i es dirigia a Evissa.

Els resultats toxicològics seran clau per concloure la causa de la seva mort. Els forenses van realitzar ahir l'autòpsia. A l'informe preliminar, els metges hi fan constar que els cadàvers no presenten signes de violència i que la causa de la mort és una possible intoxicació, segurament per monòxid de carboni. De totes maneres, per saber-ho del cert, caldrà esperar els resultats de toxicologia.

Els forenses es decanten per la hipòtesi que una fuita del motor, o bé una mala combustió, van fer que el camarot s'omplís de monòxid de carboni i la parella morís asfixiada. Mantenen encara la hipòtesi d'una mescla d'alcohol i drogues.

Per això, els resultats del laboratori -que encara trigaran uns dies- seran clau per decantar la balança. Les dades es creuaran amb la investigació policial. S'ha de veure si haurien deixat el motor obert (i per tant, el iot s'hagués quedat sense combustible) o bé hi havia algun punt del camarot per on podria escapar-se el monòxid procedent del motor de la llanxa.

Les dues víctimes vivien a Gènova. Són Stefano Bertona, de 46 anys, que treballava en una empresa de iots de luxe i Leila Sultangareeva, de 29 anys. Van sortir d'Itàlia el 28 de maig, van fer aturada a Marsella i el 4 de juny arribaven a Roses direcció a Eivissa.

Escala d'una nit a Roses

Viatjaven en una llanxa motora, que van amarrar en un punt del port reservat a estades puntuals. Després, van sortir a sopar en un restaurant i van tornar a bord del iot. Aquest va ser el darrer cop que se'ls va veure amb vida. Diumenge a la tarda, un treballador del port va anar fins a l'amarrador per preguntar a la parella si volien pagar una nit més de lloguer. Quan es va acostar a l'embarcació, a través de l'espiell va veure el cos de l'home desplomat. Eren cap a les sis de la tarda.

Policia Local, Mossos d'Esquadra i Bombers van anar fins al lloc. Aquests últims van ser els qui van obrir la porta del camarot, perquè estava tancada i va caldre forçar-la. Els agents d'investigació, després de localitzar els cadàvers de la parella, van estar recollint proves fins a la nit. A l'interior del camarot -l'únic que tenia la llanxa- els mossos hi van trobar drogues, alcohol i també joguines sexuals.

Mentrestant, l'embarcació de la parella es manté amarrada al port de Roses. Els Mossos d'Esquadra, després de recollir les proves i que es fes l'aixecament dels cadàvers, van acordonar la llanxa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Les obres que s'estan portant a terme
Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El pintor Ricard Ferrer ha donat vida a aquesta part de l'església pintant escenes relacionades...

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El degà, Joan Ramon Puig Pellicer, demana l'ajut del Consell Comarcal i dels ajuntaments per...

Els hotels cedeixen habitacions

El Festival del Circ ha anat adquirint ressó internacional que ha permès fer crèixer les visites...

Enllaços recomanats: Premis cinema