El 70% dels joves que van participar al Programa Joves per l'Ocupació, promogut per l'Ajuntament de Figueres, van aconseguir trobar feina. Aquestes són algunes de les dades que es van fer públiques en el marc de la Jornada Present i Futur de la Garantia Juvenil de les comarques gironines, que es va celebrar el passat 30 de maig i on va ser convidada la capital altempordanesa.

Des del SOC va valorar-ho com una bona experiència a la comarca perquè no només afavoreix la formació d'adolescents sinó que també els ajuda al creixement personal.

Una de les empreses que participen en aquest projecte des del 2012 és Navata Torremirona Hotel SL. El seu representant, Isaac Coll, diu que es tracta d'una iniciativa molt beneficiosa per als joves perquè els permet adaptar-se al lloc de treball. Precisament, un dels contractats en aquest establiment, Mohamed Rida, assegura que ha estat una bona experiència i anima els joves a formar-ne part.

Les empreses que hi participen oferint pràctiques o contractacions com a ajudants de cambrer o de dependent poden aconseguir ajuts econòmics i poden fer-ho a través de l'àrea de Promoció Econòmica.